Minkä tyyppinen yrittäjä ja ihminen olet?

On lukematon määrä tapoja jakaa yrittäjät eri luokkiin ja tyyppeihin. Tässä yhteydessä päätin jakaa ne yksinkertaisesti kahteen eri tyyppiin. Joko tavallisiin helposti suuttuvin ja rauhallistuneisiin. Kuten huomaat lukiessasi tätä sivustoa, me kaikki ihmiset opimme jo hyvin varhain elämässämme omilta vanhemmiltamme ajattelutavan, jota kutuun nimellä: Syyllistävä ajattelu. Tämä ajattelu johtaa meidät hyvin herkästi suuttumaan ja vihoittelemaan toisille ihmisille. Itse asiassa se on ajattelu, joka eniten haittaa elämäämme niin parisuhteissa kuin työsuhteissa.
Tämä yrittäjä on aina itse oikeassa eikä toisten sanomiset ja mielipiteet paina paljoakaan. Hänen ympärillään on paljon riitaa ja pahoinvointia riippumatta siitä puhummeko hänen yksityiselämästään ja perheestään (parisuhteesta) tai hänen työssään ympärilleen luomasta ilmapiiristä.
Hänen kanssaan ei ole helppoa tehdä yhteistyötä. Hän ei paljoakaan kuuntele vaan jyrää omia ajatuksiaan läpi yrityksessä jossa hän toimii johtavassa asemassa. Hän saa kyllä paljon aikaan, mutta hänen kanssaan on usein epämiellyttävä olla yhteistyössä.

Rauhallistunut yrittäjä /johtaja / työyhteisö

Rauhallistuminen näkyy yrittäjässä/johtajassa heti.
Hänen ei tarvitse jyrätä ketään vaan hän ottaa muut huomioon kuuntelemalla heitä ja hän kohtelee kaikkia tasapuolisesti ja perusystävällisesti. Hänen perhe-elämänsä on tasapainossa eikä hän koe ylivoimaisia paineita kotoa eikä työpaikalta.
Kun mieli on levollisessa tilassa hän saa enemmän aikaan kuin ryntäämällä yhdestä asiasta toiseen sammuttamassa tulipaloja kaiken aikaa.
Kun työyhteisökin oppii rauhallistumisen, se voi yltää yllättäviin suorituksiin ja sen tuottavuus on huipussaan Kaikki työyhteisön jäsenet tekevät sitoutuneesti ja keskittyneesti tärkeimpiä tehtäviä eikä aikaa pala turhan puhumiselle tai esimiesten ja johdon haukkumiselle.