Ehkäise ero -valmennus

Avo- ja avioero: Voiko eron ehkäistä?

Suomessa naimisiin menee vuosittain noin 30 000 pariskuntaa. Noin 48 % heistä eroaa vain muutaman vuoden kuluttua. Uskomme, että liittoaan jatkavien osassa on suuri osuus pareja, jotka eivät ole lainkaan tyytyväisiä liittoonsa, mutta päättävät hammasta purren olla eroamatta syystä tai toisesta. Rauhallistamossa uskomme, että suuri osa eroista johtuu siitä, että liitossa on suuttumista, vihoittelua ja riitaa niin paljon, että molemmat tai jompikumpi osapuoli ei enää jaksa jatkaa.

Usein myös uskotaan, että riita kuuluu osaksi parisuhdetta ja suhteessa on jopa normaalia, että jompikumpi osapuoli suuttuu useammin ja enemmän kuin mitä jaksaisi sietää. Me Rauhallistamossa uskomme, että riidat ja suuttumiset eivät ole välttämättömyyksiä parisuhteessa. Valmennamme ihmisiä ja pariskuntia riidattomaan elämään, jossa suuttumiset vähenevät radikaalisti – hyvään parisuhteeseen, jossa kommunikointi sujuu.

 

Miksi erota?

Mikä on saattanut suhteenne eron kynnykselle? Yleisiä syitä voivat olla esimerkiksi yhteensopimattomat vuorovaikutustyylit, stressin luomat paineet, mustasukkaisuus tai luottamuksen puute.

Ehkäise ero -valmennuksessa käsitellään niin eripuraa aiheuttavien mekanismien tunnistamista kuin vanhasta irtipäästämistä monin tavoin. Valmennukseen tulevan parin on tärkeää tulla yhteisymmärryksessä ja kummankin omalla motivaatiolla varustettuna. Vaikka pari ei näe silmästä silmään, kummankin tulisi haluta pelastaa parisuhde ja nähdä siinä jotakin pelastamisen arvoista. Toisen painostus ei auta, sillä se jopa estää uuden ajattelun omaksumiseen.

Miten valmennus voi auttaa?

Valmennuksessa opimme uuden ajattelutavan, joka välittömästi vaikuttaa meihin. Valmennuksessa opit ymmärtämään mistä kaikki riidat ja suuttumiset tulevat ja ryhdyt omaksumaan uuden ajattelun. Joudut itse sisäistämään koko ajattelun osaksi itseäsi. Saat meiltä välineitä ja ohjeita, miten sen teet. Maailmassa ja jokapäiväisessä elämässä kohtaamme paljon asioita ja vastoinkäymisiä, joita emme voi muuttaa. Itseämme tosin voimme muuttaa, ja muutos voi ilmentyä voimakkaasti myös ympärillämme. Puolisomme muuttuu mukanamme kun opimme ajattelemaan eri tavoin ja heijastamaan sitä toiminnassamme.

Valmennuksessa opit:

 • Miksi niin monet kärsivät riidoista ja suuttumisista?
 • Mikä olisi parempi vaihtoehto erolle?
 • Onko todella mahdollista rakentaa suhde toimimaan uudelleen?
 • Onko sinun vaikea uskoa siihen, että elämästäsi nykyisessä suhteessa voisi tulla hyvä?
 • Mitkä ovat ne asiat, jotka meidän tulee oppia, jotta riidat ja suuttumiset väistyisivät?
 • Eikö riitoihin ole tuhansia eri syitä? Miten on mahdollista, että vain yhden valmennuksen avulla saadaan suuri muutos aikaan?
 • Kiitollisuuden ilmaisemisen tärkeys ja voima.
 • Syyttämisen ja syyllistämisen merkitys riidoissa.
 • Miksi suuttuminen ja kiukku ovat seurausta traagisesta väärinymmärryksestä?
 • Mitkä ovat tärkeimmät neljää psykologista tarvetta?
 • Miten rakentaa rauhaa parisuhteeseen sekä nopeasti että pidemmällä aikavälillä?
 • Miten voidaan estää, että lapsemme eivät toista omia virheitämme?

Miten tulla valmennukseen?

Osta valmennustuote verkkokaupasta, valmentaja Lars E. Granskog ottaa sinuun yhteyttä. Hän sopii valmennuksen ajankohdan kanssasi sekä lähettää sinulle ohjeet esitehtävän tekemistä varten. Esitehtävän teet ennen valmennukseen tulemista ja noudatat saamiasi ohjeita.
Rauhallistamo sijaitsee Helsingin Kalliossa osoitteessa Wallininkuja 4. Siellä pidämme valmennukset ja siellä kokoontuvat myös rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät.

Lisäksi jokainen valmennettava saa myös oheislukupaketin, joka sisältää joukon tärkeitä materiaaleja, joiden tehtävänä on auttaa valmennettavaa sisäistämään uuden ajattelun.

Jos asut etäällä Helsingistä ja sinun on hankalaa tulla henkilökohtaisesti valmennukseen, voit ostaa etävalmennuksen. Etävalmennuspaketti sisältää opetusvideoita, joissa Lars valmentaa samalla tavalla kuin jos tulisit henkilökohtaisesti valmennukseen. Laajaan etävalmennukseen kuuluu myös henkilökohtainen osuus, joka tehdään Skype-yhteyden avulla valmennettavan kotiin.

Erimielisyyden ei tarvitse johtaa riitaan

Parisuhteessa ja aina kun kaksi tai useampi henkilö muodostavat jonkinlaisen yhteisön, jossa ovat tekemisissä paljon toistensa kanssa, esiintyy erimielisyyttä eri ihmisten välillä. Erimielisyys on aivan tavallista ja hyväksyttävää, kunhan se ei johda riitoihin ja turhiin konflikteihin. Jotta erimielisyydet eivät johtaisi riitoihin, on opittava uusi ajattelutapa ja tunnistettava mahdollinen riidan alku paljon ennen kuin se johtaa varsinaiseen riitaan. Samalla opimme luomaan tilanteen, jossa erimielisyys ei enää johda riitaan. Erimielisyyksiä voidaan käsitellä rakentavasti.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on Rauhallistamon valmennuksista?

Paljon on tapahtunut! En ole raivostunut yhtään kertaa tapaamisemme jälkeen. Parisuhteemme kukoistaa! Tätä en olisi ikinä uskonut! Osaan nyt (toisin kuin keväällä) kuvitella olevamme yhdessä vielä sittenkin, kun rollaattorit kolisevat.

Olimme eron partaalla silloin kun tapasin kanssasi valmennuksen merkeissä. Uusi ajattelutapa on auttanut kaikilla elämän alueilla. Tarvekeskeinen ajattelu on paradoksaalisesti tehnyt minut näkyväksi paitsi puolisolleni niin myös itselleni.
(…)
Samoin puolisoni on tullut näkyväksi ja kuuluvaksi minulle… tajusin etten ollut enää vuosikausiin kuullut tai nähnyt häntä. Elämäämme on tullut paljon inhimillistä lämpöä ja läheisyyttä.

”On kulunut jo yli vuosi siitä, kun kävin luonasi ensin vihanhallinnan introluennolla ja sen jälkeen vaimoni kanssa yhdessä pariskunnan valmennuksessa. Minulla oli suuria ongelmia vihan ja sen hallinnan suhteen ja parisuhteemme oli hyvin lähellä päätöspistettään.
(…)
Käyntimme luonasi on ollut aivan ratkaiseva asia parisuhteemme kannalta. 
(…)
On ollut mukava huomata, että ihmissuhteet ovat parantuneet tämän vuoden aikana. Puolison kanssa on ilo palannut elämään. Nyt osataan jo nauraakin yhdessä samoille asioille. Olen myös huomannut, että tyttäremme on helpompi lähestyä minua kaikissa asioissa.”

Miten ehkäistä riitapohjaisia eroja?

Lehdet kirjoittavat usein artikkeleita nikseistä tai kikoista estää riitoja tai suuttumista. Monet kysyvät niitä meiltäkin. Ikävä kyllä joudumme tuottamaan tässä pettymyksen, sillä helppoja, yksinkertaisia temppuja ei kestävän avun tai muutoksen saavuttamiseksi ole. Sen sijaan tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka toimivat, jotka vaativat paneutumista valmennettavalta.

Tavoitteenamme on opettaa sellaista vuorovaikutustaitoa, joka tuo levollisuuden mukaan parisuhteeseen ja suhteeseen kenen tahansa ihmisen kanssa. Ei tarvitse enää jännittää ja olla varuillaan, eikä heittäytyä puolustamaan itseään räjähdysherkästi. Varuillaan olon sijaan tulee levollinen ilmapiiri, jossa jokainen voi olla juuri niin kuin on. Syntyy syvä luottamus siihen, että kukaan ei yhtäkkiä raivostu jostain mitättömän pienestä asiasta ja vaikeista asioista voidaan keskustella avoimesti ja rakentavasti.

Kun sitten viedään tätä uutta ajattelua pitemmälle ja syvemmälle, tulevat kaikki perheen jäsenet nähdyiksi ja kuulluiksi kaikkien tarpeet tehdään näkyviksi ja autetaan toinen toisiamme saamaan tarpeemme tyydytettyä. Kun tämä tapahtuu eivät ainoastaan suuttumiset ja riidat ole poissa vaan olemme rakentaneet lujan ja kestävän pohjan, jonka varaan on helppoa alkaa lisätä onnellisuutta. Onnellisuutta ei voi saavuttaa, kun on riitoja ja suuttumisia ja kiukuttelua. Ensin on lakaistava riidat ja suuttumiset pois häiritsemästä onnellista ja hyvää elämää.

Tehokkain tarjoamamme vaihtoehto: Laaja valmennuspaketti eron ehkäisemiseen

Ensin valmennukseen tulee se teistä, joka herkimmin suuttuu. Sen jälkeen, mahdollisimman pian, tulee toinen. Kummankin kanssa työskentelemme noin kolmen tunnin ajan. Lopuksi tulette yhdessä kerran vielä kolmen viikon kuluttua. Siihen varaamme neljä tuntia. Lisäksi pakettiin kuuluu myös jatkuva tuki esimerkiksi Skypen kautta.

Tämän valmennuksen aikana ehdimme uuden ajattelun oppimisen lisäksi myös löytää toimintatapoja ja uskomuksia, jotka normaalisti ovat piilossa mutta putkahtavat myöhemmin esiin eri tilanteissa. Lisäksi meillä on erityisen hyvä mahdollisuus työstää mahdollisia ongelmia, jotka saattavat putkahtaa odottamatta esiin. Ehdimme hyvin opettaa uuden ajattelun soveltamista eri tilanteissa teidän keräämienne tietojen pohjalta omasta elämästänne.

Me emme tee terapiaa. Valmennus tarjoaa nopeampaa tietä muutokseen ja rauhaan, ja sopii myös terapian ohelle.

Pariskunnat oppivat yhdessä nopeammin

Pariskunnat oppivat kokemuksemme mukaan yksittäisiä henkilöitä nopeammin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kumpikin tsemppaa toinen toistaan tarpeiden löytämisen oppimisessa ja uuden ajattelun sisäistämisessä. Pariskunta keskustelee uudesta ajattelusta uuden ajattelun hengessä päivittäin ja oppivat toisiltaan.