Kipinävalmennus

Monesta parisuhteesta hiipuu se kipinä, joka niissä oli parisuhteen alussa. Työelämä, lasten syntymät ja heidän kasvattamisensa vie helposti parikymmentä vuotta meidän elämästämme. Arki ja arjen rutiinit toistavat toisiaan ja kun lapset alkavat siirtyä eteenpäin rakentamaan omaa elämäänsä, et enää tunnu olevan kipinää elämässämme.
Esimerkiksi kun eläkeikä lähestyy ja  kun siirrymme eläkkeelle, on helposti kriisi käsillä. Miten voisimme saada uutta yhteyttä välillemme, sisältöä elämäämme ja miten uuden kipinän saisi syttymään?

Tästä on kyse Kipinävalmennuksessa! Opitaan oleellisia taitoja, jotka innostavat meitä ja auttavat meitä tekemään elämästämme merkityksellistä ja innostavaa.

Kipinävalmennus soveltuu suurten muutosten ääreltä itsensä löytäville sekä pareille, jotka tuntevat kipinän olevan jokseenkin kadoksissa. Se sopii myös pareille, jotka haluaisivat ehkäistä kipinän katoamisen jo etukäteen.

Miksi kipinä hiipuu?

Rakastumisvaiheen jälkeen tunteiden tasaantuminen on normaali olotila. Ajan kuluessa saatamme asettua laakereillemme lepäämään ja havahtua jossain vaiheessa siihen, että parisuhteen kipinä tuntuukin olevan kadoksissa. Pitkät parisuhteet voivat myös olla ajoittain koetuksella ilman sen kummempaa draamaa.

Lakkaamme helposti kuulemasta ja näkemästä toista, kun elämme elämiämme tiiviisti rinnakkain. Arjen kiireet, lasten hankkiminen sekä muut elämän tapahtumat, välttämättömyydet ja haasteet saattavat viedä etusijan. Parisuhteen huoltamisen tärkeys saattaa unohtua, mikä näivettää jopa huomaamattamme suhdetta, joka tuntui aluksi niin vahvalta.

Miten valmennus voi auttaa?

Valmennuksessa opit ymmärtämään tarvekeskeisen ajattelun kokonaisvaltaisen voiman elämän kaikissa tilanteissa. Ryhdyt omaksumaan uuden ajattelun, jonka sisäistäminen jatkuu kotona. Saat meiltä välineitä ja ohjeita, miten sen teet. Maailmassa ja jokapäiväisessä elämässä kohtaamme paljon asioita ja vastoinkäymisiä, joita emme voi muuttaa. Itseämme tosin voimme muuttaa, ja muutos voi ilmentyä voimakkaasti myös ympärillämme. Puolisomme muuttuu mukanamme kun opimme ajattelemaan eri tavoin ja heijastamaan sitä toiminnassamme.

Valmennus on lisäksi yhteinen projekti: prosessi, jossa molemmat puolisot tukevat toisiaan ja puhaltavat yhteen hiileen. Se auttaa meitä ymmärtämään toista uudella tavalla, luoden myös yhteistä aikaa ja oppimista, mikä antaa energiaa parisuhteeseen.

Valmennuksessa opit:

 • Uusi tapa ajatella ja toimia tuo perusrauhan ja levollisuuden
 • Miten riidat voidaan kokonaan poistaa parisuhteesta ja muusta elämästä
 • Eri elämänvaiheiden haasteita ja miten ne voidaan kohdata
 • Negatiivisen ajattelun tunnistaminen ja muuttaminen
 • Kielteisen kehän kääntäminen positiiviseksi kehäksi
 • Irti päästämisen tärkeä osaaminen
 • Omien vahvuusalueiden löytäminen ja uudelleen elvyttäminen
 • Sisäisten esteiden tunnistaminen ja poistaminen
 • Omassa ajattelussa olevien rajoittavien uskomusten löytäminen ja muuttaminen
 • Läsnäolon odottamaton voima
 • Oman tietoisuuden oivaltaminen ja ottaminen aktiiviseen käyttöön
 • Mitkä ovat omat vahvuusalueet ja mikä tekeminen tuottaa iloa
 • Tekemisen ja olemisen tasapaino

Miten tulla valmennukseen?

Osta valmennustuote verkkokaupasta, valmentaja Lars E. Granskog ottaa sinuun yhteyttä. Hän sopii valmennuksen ajankohdan kanssasi sekä lähettää sinulle ohjeet esitehtävän tekemistä varten. Esitehtävän teet ennen valmennukseen tulemista ja noudatat saamiasi ohjeita.
Rauhallistamo sijaitsee Helsingin Kalliossa osoitteessa Wallininkuja 4. Siellä pidämme valmennukset ja siellä kokoontuvat myös rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät.

Lisäksi jokainen valmennettava saa myös oheislukupaketin, joka sisältää joukon tärkeitä materiaaleja, joiden tehtävänä on auttaa valmennettavaa sisäistämään uuden ajattelun.

Kipinävalmennus on kaksiosainen

Ensin valmistelemme omassa elämässämme ja parisuhteessamme rauhan ja levollisuuden. Se vaatii yhden neljän tunnin mittaisen valmennuksen. Sen aikana saatte kaiken sen, minkä tarvitsette, jotta voisitte työstää pois sen vanhan turhan kuorman, joka meidän jokaisen elämässä on ja tehdä tilaa uudelle.

Seuraavaksi syvennämme uuden ajattelun osaamista. Otamme ensimmäiset askeleet uuden kipinän henkiin puhaltamisessa. Paneudumme esimerkiksi kiitollisuuden käsittämättömään voimaan ja moneen muuhun elämää tukevaan asiaan. Tässä vaiheessa autamme teitä löytämään sellaisen toiminnan alueen, joka tuo teille uuden merkityksen elämäänne. Meidän tehtävämme on saada annettua teille se into, jonka varassa itse rakennatte elämäänne eteenpäin yhdessä ja innolla ja tiedätte mihin suuntaan te sitä kehitätte.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on Rauhallistamon valmennuksista?

Uusi ajattelutapa on auttanut kaikilla elämän alueilla. Tarvekeskeinen ajattelu on paradoksaalisesti tehnyt minut näkyväksi paitsi puolisolleni niin myös itselleni.

On yhtä aikaa järkyttävää ja onnellista, kun alkaa ymmärtää millainen itse on. Samoin puolisoni on tullut näkyväksi ja kuuluvaksi minulle… tajusin etten ollut enää vuosikausiin kuullut tai nähnyt häntä.