Onnellisuustyökalu ja -valmennus

Tyytyväisyyttä kartoittamalla onnellisuuden kehittämiseen

Rauhallistamo on kehittänyt helppokäyttöisen ja käytännönläheisen onnellisuustyökalun, jonka avulla voit kehittää parisuhdettasi ja elämääsi onnellisemmaksi. Työkalu perustuu parinkymmenen vuoden kokemukseen vuorovaikutus- ja vihanhallintakoulutuksista. Sitä hyödyntämällä lisäät ymmärrystä sekä omista että puolison onnellisuuden rakennuspalikoista, ja lähdet viitoittamaan tietä onnellisuutta lisäävien toimenpiteiden pariin. Työkalu on suunniteltu tekemään näkyväksi onnellisuuden osatekijöitä, jotka voivat monesti jäädä katveeseen.

Onnellisuustyökalun avulla voit: 

  • Mitata tyytyväisyytesi eri tarpeiden osalta
  • Hahmottaa onnellisuuden rakennuspalikoita johdonmukaisesti
  • Oppia tehokkaasti ymmärtämään omia ja toisten tarpeita 
  • Priorisoimaan itsesi kannalta tärkeitä asioita 
  • Oppia tekemään asioita, joilla tyytyväisyytesi elämään paranee

Onnellisuustyökalun voit ostaa verkkokaupastamme. Työkalu on digilaitteella täytettävä ladattava tiedosto. Mukana on laaja ja seikkaperäinen käyttöohje, joka neuvoo sinua alkuun. Voit myös ostaa henkilökohtaisen valmennuksen onnellisuustyökalun käyttämiseen. Sen avulla työkalun käyttö on vielä tehokkaampaa.

Tämä työkalu on ollut mielessäni sen noin 20 vuoden aikana, kun olen tehnyt työtä monien riitelevien pariskuntien ja yksittäisten ihmisten kanssa. Siihen olen tiivistänyt kokemukseni siitä, mikä estää onnellisuuden ja miten toimia, jotta onnellisuutemme voisi kukoistaa. 

Lars E. Granskog

Onnellisuustyökalun avulla tarpeet näyttelevät keskeistä osaa. Työkaluun sisältyvää tyytyväisyyskartoitusta tehdessä opit ymmärtämään, mistä tarpeista tyytyväisyys ja onnellisuus rakentuvat. Todella tärkeitä tarpeita ei ole montaa ja ne ovat kaikilla ihmisillä samat. Parisuhteessa osapuolilla on samat tarpeet. Ne eivät tavallisesti tyydyty yhtä hyvin eivätkä samanaikaisesti. Se, miten parisuhteen osapuolet toimivat ja ottavat toisensa tarpeet huomioon, vaikuttaa siihen, miten hyvää elämämme on. Tärkeä oivallus on se, että kun tarpeemme tyydyttyvät kohtuullisen hyvin viikosta ja kuukaudesta toiseen, voimme hyvin. Silloin kun olemme tyytyväisiä elämään, voimme olla myös onnellisia.

Lue lisää myös verkkokaupasta.

Valmennus onnellisuuden kehittämisen voimavaraksi

Rauhallistamon Valmennuspaketti onnellisuuteen ja vuorovaikutukseen hyödyntää onnellisuustyökalua ja opastaa sen käyttöön. Valmennus on tarkoitettu pariskunnille, jotka haluavat aktiivisesti lisätä onnellisuutta suhteessaan. Valmennuksessa kasvatatte ymmärrystä onnellisuuden ja tyytyväisyyden rakennuspalikoista, kartoitatte omaa nykytilannettanne ja toiveitanne. Kehitätte ja opitte käytännön toimintatapoja, joilla voitte lisätä arjessa koettua onnellisuutta ja kohentaa elämänlaatuanne. Keskeisenä tavoitteena on onnellisuuden ymmärtäminen, parisuhteen sisäisen vuorovaikutuksen laadun parantuminen sekä tyytyväisemmän, rauhaisamman perusmielentilan saavuttaminen.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on Rauhallistamosta?

Rauhallistamo on jo 20 vuoden ajan auttanut yksittäisiä ihmisiä ja pariskuntia rauhallistamaan elämänsä, kehittämään onnellisuutta ja astumaan ulos riidoista sekä muista elämää haittaavista ongelmista. Onnellisuus voi olla tässä ja nyt. 

Palautteita

”Olen käynyt materiaalia ja nauhoitusta valmennuksesta läpi päivittäin ja olen huomannut muutoksen. En ole kokenut tarvetta huutaa tai käyttäytyä aggressiivisesti enää sen jälkeen, kun poistuin valmennuksesta. Olen ollut hieman hämilläni omasta rauhallisuudestani ja alan myös huomata muiden ihmisten tunteet ja tarpeet.”

Palautteita

”Edelleenkään emme ole kertaakaan riidelleet tiedän että se kuulostaa tosi mahdottomalta asialta. Itse olen tietoisesti kesän aikana pyrkinyt muuttamaan omaa käytöstä ja reagointia erinäisiin tilanteisiin. Vaimoni ja veljeni perhekin on sanonut että minussa on tapahtunut suuri muutos sillä saralla. Olen huomannut itsessänikin, että kun olen alkanut sisäistää erinäisiä asioita, oma olonikin on parantunut ja olen rauhoittunut. Olen päässyt lasten kanssa paljon läheisempiin väleihin samoin jollain asteella vaimon kanssa olemme astumassa toisenlaiselle asteelle suhteessamme.”

Palautteita

”Kuvailit luonasi käydessämme miten joku oli oven sulkeuduttua jo tuntenut uuden elämän ja valaistumisen löytyneen. Tai vähintään viikossa pitäisi huomata muutoksen. Epäilin, epäilin vahvasti. Kuitenkin jo samana iltana nukkumaan mennessäni huomasin ajattelevani asioita jotenkin toisin. Muutamassa päivässä huomasin sisälläni olleen, jatkuvassa sykkeessä pomppineen superpallon pysähtyneen. Pohdin omia ja muiden tarpeita. Aloin ymmärtää äitiäni, veljeäni ja ennen kaikkea puolisoani paremmin. Pohdin ihmisten tarpeita myös kaupan kassalla, harrastuksessa ja lasta kuunnellessani. Olen oppinut hidastamaan ja vetämään henkeä.”