Opintoryhmät

Rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät

Monelle valmennuksessa käyneelle ei muutos uuteen ajatteluun tapahdu yhtäkkiä. On vähitellen opittava askel askeleelta toimintatavat uudessa ajattelussa. Rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät on tarkoitettu näitä ihmisiä varten.

Ryhmään tulijat ovat valmennuksen jo käyneitä. Opiskelu yhteisen keskustelun kautta sopii monesta lähtökohdasta  tarvekeskeiseen ajattelutapaan lähteneille, koska monimuotoisuus auttaa meitä harjoittelemaan uutta tapaa  yhä perusteellisemmin.

Ryhmä tapaa verkossa. Ryhmän kesto on 10 tapaamista ja se maksaa kokonaisuudessaan 250€. Ryhmä tapaa tavallisesti kahdesti kuukaudessa, mutta pitää kesätauon. Ryhmään ilmoittaudutaan maksamalla jäsenyysmaksu, jonka jälkeen saat kutsun ryhmän tapaamisiin. Ota yhteyttä jos kaipaat osamaksumahdollisuutta. Yhteen ryhmään otamme kerralla max. 10 henkilöä.  

Ryhmissä käsitellään:

Miten suuttuminen ja kiukku ilmenevät kaikkien elämässä ja miten jäsenet ovat onnistuneet käsittelemään niitä sekä katkaisemaan niiden kierteen?

Mitkä psykologisiin tarpeisiini minun tulisi kiinnittää lisää huomiota? Mitä tarpeita minun on vaikeaa tunnistaa itsessäni ja muissa? 

Miten rakentaa rauhaa elämään ja parisuhteeseen sekä nopeasti että pidemmällä aikavälillä?

Miten voisimme estää lapsiamme toistamasta omia virheitämme?

Miksi liittyä ryhmään?

Tiedät varmaan, että lentämään ei opita lukemalla kirjoja. Itsepuolustusta ei myöskään opi lukemalla ohjekirjoja. Ainostaan harjoittelu ja aiheeseen uppoutuminen saa aikaan sellaisen oppimisen, jossa voimme oikeasti osata noita asioita silloin kun tarvitsemme. Tarvekeskeisessä ajattelussa tärkein osaamisen alue löytyy empaattisesta kuulemisesta ja sen tarjoamisesta toiselle haastavilla hetkillä. Empaattisen kuulemisen oppiminen edellyttää, että harjoittelemme sitä paljon ennen kuin uskallamme edes yrittää käyttää sitä.

Ryhmien tavoitteena on auttaa jokaista ryhmään mukaan tulevaa oppimaan tämän kaikkein tärkeimmän taidon.

Empaattinen kuuleminen on se keino, jonka avulla saamme toisen suuttuneen tai jossain voimakkaassa tunnetilassa olevan henkilön rauhoitettua erittäin nopeasti. Empaattisen kuulemisen osaaminen on kaikkein tärkein yksittäinen osaaminen, jonka avulla kuka tahansa voi ehkäistä suuttumisia ja riitoja ja lopettaa ne heti alkuunsa.