Opintoryhmät

Rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät

Monelle valmennuksessa käyneelle ei muutos uuteen ajatteluun tapahdu yhtäkkiä. On vähitellen opittava askel askeleelta toimintatavat uudessa ajattelussa. Rakentavan vuorovaikutuksen opintoryhmät on tarkoitettu näitä ihmisiä varten.

Ryhmään tulijat ovat valmennuksen jo käyneitä ja se sopii monesta lähtökohdasta  tarvekeskeiseen ajattelutapaan lähteneille, koska monimuotoisuus auttaa meitä harjoittelemaan uutta tapaa  yhä perusteellisemmin.

 

Miksi liittyä ryhmään?

Tiedät varmaan, että lentämään ei opita lukemalla kirjoja. Itsepuolustusta ei myöskään opi lukemalla ohjekirjoja. Ainostaan harjoittelu ja aiheeseen uppoutuminen saa aikaan sellaisen oppimisen, jossa voimme oikeasti osata noita asioita silloin kun tarvitsemme. Tarvekeskeisessä ajattelussa tärkein osaamisen alue löytyy empaattisesta kuulemisesta ja sen tarjoamisesta toiselle haastavilla hetkillä. Empaattisen kuulemisen oppiminen edellyttää, että harjoittelemme sitä paljon ennen kuin uskallamme edes yrittää käyttää sitä.

Ryhmien tavoitteena on auttaa jokaista ryhmään mukaan tulevaa oppimaan tämän kaikkein tärkeimmän taidon.

Empaattinen kuuleminen on se keino, jonka avulla saamme toisen suuttuneen tai jossain voimakkaassa tunnetilassa olevan henkilön rauhoitettua erittäin nopeasti. Empaattisen kuulemisen osaaminen on kaikkein tärkein yksittäinen osaaminen, jonka avulla kuka tahansa voi ehkäistä suuttumisia ja riitoja ja lopettaa ne heti alkuunsa.

Miten ryhmät toimivat?

Rakentavan vuorovaikutuksen harjoitteluryhmä

Keskusteluryhmän rinnalle on syntynyt uusi ja tehokas harjoitteluryhmä, jossa konkreettinen harjoittelu on keskiössä. Ryhmä kestää puoli vuotta ja tapaa kerran kuukaudessa. Ryhmässä on nyt kaksi vetäjää, jotka voivat esittää miten empaattinen kuuleminen tehdään ja ryhmässä harjoitellaan erillisten pienten harjoitusten kautta sekä myös ryhmäläisten tuomien esimerkkien kautta. Jokainen ryhmäläinen saa siis itse yrittää tehdä empaattisen kuulemisen harjoittelua joko parin kanssa tai esittää koko ryhmälle, miten se tehdään.
Ryhmä suuntaa siis ajattelun omaksumisessa uuteen syvyyteen sekä samalla myös vie meidät mahdollisesti vanhan mukavuusalueemme ulkopuolelle, jolloin oppiminen tapahtuu nopeimmassa mahdollisessa tahdissa.

Rakentavan vuorovaikutuksen keskusteluryhmä

Rakentavan vuorovaikutuksen keskusteluryhmä on nimensä mukaisesti keskustelupainotteinen. Se kokoontuu kerran kuukaudessa kolmeksi tunniksi yhteensä 10 kertaa. Tämä ryhmä on yhden henkilön vetämä ja se on pitkälti keskusteluryhmä, jossa saadaan älyllinen ymmärrys siitä, miten meni vaikeissa tilanteissa, joissa lopputulema ei ollut odotettu. Myös onnistumisia ja muita kysymyksiä voidaan käsitellä. Keskustelu painottuu ryhmän jäsenten itsensä ajatuksiin, kysymyksiin, huoliin sekä muihin mietteisiin. Se toimii samalla vertaistukiryhmänä.

Ryhmissä käsitellään:

 • Miksi niin monet kärsivät riidoista ja suuttumisista?
 • Mikä olisi parempi vaihtoehto erolle?
 • Onko todella mahdollista rakentaa suhde toimimaan uudelleen?
 • Onko sinun vaikea uskoa siihen, että elämästäsi nykyisessä suhteessa voisi tulla hyvä?
 • Mitkä ovat ne asiat, jotka meidän tulee oppia, jotta riidat ja suuttumiset väistyisivät?
 • Eikö riitoihin ole tuhansia eri syitä? Miten on mahdollista, että vain yhden valmennuksen avulla saadaan suuri muutos aikaan?
 • Kiitollisuuden ilmaisemisen tärkeys ja voima
 • Syyttämisen ja syyllistämisen merkitys riidoissa
 • Miksi suuttuminen ja kiukku ovat seurausta traagisesta väärinymmärryksestä?
 • Mitkä ovat tärkeimmät neljää psykologista tarvetta?
 • Miten rakentaa rauhaa parisuhteeseen sekä nopeasti että pidemmällä aikavälillä?
 • Miten voisimme estää lapsiamme toistamasta omia virheitämme?

Osamaksu on mahdollista.

Voit maksaa harjoitteluryhmän 540€ kolmessa erässä (180 x 3) tai kuukausittain kuudessa erässä (90 x 6).

Voit maksaa keskusteluryhmän osallistumismaksun kahdessa erässä (2 x 125 €).

Halutessasi maksaa osissa, ota yhteyttä Rauhallistamoon: lars@rauhallistamo.fi.