Vihanhallinnan askeleet

Alla on esitetty, miten vihanhallinnan valmennusprosessi etenee. Vihanhallinnan lisäksi voit oppia pois pahastumisesta, pillastumisesta, mielesi pahoittamisesta, mustasukkaisuudesta ja esim. liikenneraivosta. Rauhallistamo valmentaa sinua mielen rauhoittumiseen ja levollisuuteen. Siinä tilassa alat voida paremmin.

 

Askel

Mitä saavutat tai mitä tapahtuu

1

Opi ymmärtämään, mistä ärsyyntyminen, suuttumus, viha, ja raivo nousevat.

2

Opi uutta tarvekeskeistä tapaa ajatella ja ryhdy sisäistämään se itseesi. Käytä sitä suhteessasi läheisiisi. Tapasi toimia muuttuu vähitellen.

3

Paneudu tarpeisiin ja opi tunnistamaan niitä itsessäsi ja muissa. Tarpeiden löytymisen myötä alat ymmärtää vihastumisen mekanismia yhä paremmin ja siten ehkäisemään sitä.

4

Tarkastele jatkuvasti toimintatapojasi ja korjaa niitä kun ne eivät ole synergiassa tarvekeskeisen ajattelun kanssa. Alat muuttaa tapaasi kommunikoida. Tällä kentällä on loputtomasti parannettavaa.

Rauhallistuminen on sitä, että huomaat kuinka suuttumisesi harvenevat ja jäävät taka-alalle. Sisäistäminen on yksilöllistä ja vaatii motivaatiota. Tässä  saattaa mennä vain 1-2 viikkoa. Vihan hallitsemisen ja hillitsemisen opettelussa meneekin loppuelämä ja taidot kasvavat koko ajan.

Ajattelusi muuttuu. Uudessa tavassa ajatella ja toimia jää suuttumus vähitellen kokonaan pois. Rauhallistamon opein saat levollisen mielen ja rauhallisen suhtautumistavan.

Ei temppuja eikä kikkoja vaan henkistä kasvua. Rauhallistuttuasi mielesi levollistuu. Elämän eteesi heittämät haasteet eivät enää tunnu pelkästään kärsimykseltä. Voit hyvin niistä huolimatta.