Tietoa vihanhallinnasta

Vihanhallintaa on mahdollista oppia! Kaiken vihan ja suuttumuksen takana toimii sama mekanismi, jonka ymmärtäminen on ensimmäinen askel vihan hallinnassa. Me emme ole syntyneet vihaisiksi, vaan olemme oppineet ajattelutavan, joka aina vie suuttumukseen, ärsyyntymiseen tai vihaan. Vihalla tarkoitan tässä vihaa ja vihastumista, ärsyyntymistä, suuttumista ja raivostumista eli kaikkia vihan eri tasoja. Tämä sivusto on tarkoitettu kaikille tavallisille ihmisille, koska me kaikki olemme oppineet lapsina sellaisen ajattelun, joka herkästi vie meidät suuttumukseen. Aivan jokainen parisuhde tarvitsee tätä osaamista.

Tarjoudun oppaaksesi matkallasi vihasta kohti rauhallista ja nautittavaa elämää. Jos sinua kiinnostaa uusi suhtautuminen asioihin ja tilanteisiin, joissa aiemmin olet helposti ärsyyntynyt, vihastunut tai raivostunut, olet oikeassa paikassa!

Ajattelumme on muututtava, jotta onnistumme vihanhallinnassa. Tarvekeskeisen ajattelun ymmärtämisprosessissa mietimme mm. näitä kysymyksiä:

  • Miksi suutumme? Mikä on suuttumisen mekanismi?
  • Mitä on ”syyllistävä ajattelu”?
  • Miten suuttumisesta ja vihasta voi oppia pois siirtymällä ”tarvekeskeiseen ajatteluun”?
  • Ymmärrys siitä, että suuttuminen perustuu traagiseen väärinkäsitykseen ja siitä että maailmamme muuttuu radikaalisti ajattelua muuttamalla
  • Mieti, miten suutut. Kerro se luennolla tai koulutuksessa. Käsittelemme osallistujien esimerkkejä. Esimerkit ovat tärkeitä.