Tarvekeskeisen ajattelun harjoitteluryhmä

Ryhmän tavoitteena on harjoitella tarvekeskeisen ajattelun käyttämistä käytännössä ja oppia toimimaan riidattomasti ja ilman suuttumisia. Ryhmä on osaksi vertaistukiryhmä ja osaksi uuden oppimisryhmä. Kaikilla ryhmään tulevilla on hyvä olla perusvalmennus tarvekeskeisessä ajattelussa, muuten on aika vaikeaa seurata mitä ryhmässä tapahtuu ja ymmärtää miksi tehdään tai sanotaan niin kuin tehdään.

Seuraava tarvekeskeisen ajattelun harjoitteluryhmä (vihanhallintaryhmä)  alkaa keskiviikkona 18.11 klo 18. Sen jälkeen ryhmä kokoontuu joka toinen viikko keskiviikkoisin samaan aikaan.

Ryhmä kokoontuu Microsoft Teams:ia käyttäen. Eli ei siis tarvitse mennä minnekään vaan kokoonnutaan verkossa joka toinen viikko suoraan kotoa. Edellytys on tietenkin, että osallistujalla on tietokone ja verkkoyhteys sekä mikrofoni ja videokamera.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa, yhteensä viiden kuukauden aikana. Tapaamisia ehtii olla yhteensä 10 kpl. Tavoitteena on harjoitella uutta tarvekeskeistä ajattelua niin, että opimme vihanhallintaa käytännössä, kun vain näemme vähän vaivaa. Samalla opimme ryhmässä  paljon nopeammin verrattuna siihen, että opettelemme omin päin.

Ellet ole vielä osallistunut tarvekeskeisen ajattelun valmennukseen. Voit tehdä sen ryhmän alkuvaiheessa, joko yhdessä niiden kanssa, jotka eivät  vielä tiedä siitä mitään tai omin päin.

Ryhmässä on myös kokenut henkilö, joka on saanut oman vihanhallintansa toimimaan erittäin nopeasti.

Ryhmä on paikka, jossa opimme yhdessä nopeasti. Saamme muilta ryhmäläisiltä esimerkkejä, jotka kolahtavat, vaikka ei olisi ollut tismalleen  samanlaista kokemusta itsellämme.

Osallistuminen ryhmään on hinnaltaan 50 €/kk ja se sisältää kaksi tapaamista. Yhteensä tapaamisia on 10 ja kesto on viisi kuukautta. Alkukuukausi marraskuu ja päätöskuukausi on huhtikuu koska joulukuussa ja tammikuussa on vain yksi tapaaminen. Koko hinta tälle nyt alkavalle ryhmälle on siis 5 x 50 € = 250 €. Sen voi maksaa joko kerralla tai vähittäin joka kuukausi. Jos haluat maksaa koko ryhmän kerralla, ostat 5 kpl 50 €:n osamaksuja.

Pariskunta voi tulla mukaan yhdellä maksulla.

Otamme korkeintaan 10 henkilöä ryhmään (jos kaikki ovat pariskuntia voi siis 20 henkilöä olla mukana ryhmässä). Kaikilla on mahdollista tulla kuulluksi jokaisella tapaamisella. Tapaaminen kestää niin pitkään, kunnes kaikki ovat saaneet puhua ja tulla kuulluiksi. Jos tulijoita on enemmän, voimme perustaa rinnakkaisryhmiä.  

Jos lähdet mukaan, toivon, että et keskeytä ryhmää koska emme voi paikatasitä ottamalla uusia jäseniä kesken kauden. Olet tervetullut ryhmän ensimmäiseen kokoontumiseen sitoumuksetta. Jos se tuntuu sinusta sellaiselta, jossa haluat olla mukana, maksat vain ryhmän maksun 50 € tai koko summan 250 € ja voit tulla mukaan seuraavalla kerralla parin viikon kuluttua. Mikäli haluat tulla katsomaan ja kokemaan, miltä ryhmässä oleminen tuntuu, ilmoita siitä minulle (lars@lars.fi) niin laitan sinut mukaan ensimmäiseen Teams kutsuun.  

Me äänitämme kaiken, mitä puhutaan ja kaikki ryhmän jäsenet saavat äänitiedoston lähetettynä itselleen, jotta voi kerrata sitä, mitä käsittelimme. 

Teemme kirjallisen salassapitosopimuksen jokaisen ryhmäläisen kanssa. Siinä ryhmäläinen sitoutuu olemaan kertomatta mitään muilta ryhmäläisiltä kuulemaansa kolmansille ryhmän ulkopuolisille henkilöille tai välittämään äänitiedostoa ulkopuolisille tai antaa heidän kuunnella sitä. Omista asioistaan saa luonnollisesti puhua kenelle tahansa oman harkintansa mukaan.  

Painopisteemme tässä ryhmässä on: empaattisessa kuulemisessa ja sen harjoittelemisessa. Se on tärkein yksittäin valmius, joka meidän kannattaa opetella. Empaattisen kuulemisen avulla me saamme riidat ja suuttumiset loppumaan heti alkuunsa. Sen oppiminen vaatii harjoittelua ja siihen riittää tämä 5 kuukautta oikein hyvin.  

Kun ryhmä loppuu, se jatkuu suoraan seuraavalla ryhmällä, joka sisällöltään on samankaltainen. Sekin toimii täysin samoilla periaatteilla. Kesällä on noin 3 kuukauden tauko ja ryhmä jatkuu kesälomien jälkeen.  

Linkki verkkokauppaan:  

https://holvi.com/shop/rauhallistamo/product/8a7f6a253a0265b3d0876438a9b246cd/

Linkki Rauhallistamon verkkosivuille: https://www.rauhallistamo.fi/  

Yhteystieto:  

lars@lars.fi (lars E Granskog) 

puhelin:  040 568 98 24